top of page
Roze en Paars Wifi Kunst en Ontwerp Logo

Joehoe! 

Ik ben Kelia. Boos, bruin, vrouw & proud of it!

Verder ben ik een aspirerend schrijfster met faalangst en een kanjer van een identiteitscrisis. Geen betere manier om die te beteugelen dan een blog te beginnen en mijn zoektocht te delen met de wereld, true millennial style!

BOOS

Al zo lang ik me kan herinneren heb ik me boos gevoeld. Een tijdje geleden ontdekte ik dat er onder die boosheid heel wat andere gevoelens zitten. Ergens heb ik een donkerbruin - wink, wink - vermoeden dat die boosheid ook gevoed wordt door een maatschappij waarin witheid de norm is. Vandaar dat ik op onderzoek ga. Ik leg zowel mezelf als de wereld om me heen onder de loep. Ook wel omdat mijn lief mijn epic rants tijdens het avondeten kotsbeu is. Deze blog komt dus tot stand onder lichte dwang en het motto 'schrijf het van u af (en laat mij rustig in de zetel zitten)'.

BRUIN

Mijn roots strekken zich uit van dit vlakke land tot net onder de evenaar. Een witte mama. Een zwarte papa. Op goede dagen voelt dat aan als het beste van twee werelden. Meestal voelt het als nergens thuishoren. Mijn identiteitscrisis is daardoor meer legitiem dan die van mijn generatiegenoten. Niet?

VROUW

Mama van de schattigste peuter ooit! Ja, die van mij is schattiger dan die van u. Hij wordt bovendien nooit hysterisch. Feministe met 0 betogingen op de teller: paniekaanvallen in mensenmassa's zijn me niet vreemd. 

OWN IT

Omdat zelfacceptatie begint bij owning it: boze bruine vrouw, dat ben ik! 

Laat me weten wat je ervan vindt (niet dat ik bevestigingsdrang heb ofzo).

Veel leesplezier!

bottom of page